Бившият турски премиер и настоящ заместник-председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Бинали Йълдъръм е претърпял катастрофа в Азербайджан и е бил откаран в болница с хеликоптер, предаде турската частна телевизия НТВ.

Автомобилът, с който е пътувал Йълдъръм заедно с депутата от ПСР Шамил Айръм, е претърпял инцидент на път за летището в град Зангилан, което вчера бе открито на официална церемония от президентите на Турция и Азербайджан Реджеп Тайип Ердоган и Илхам Алиев.

Двамата представители на управляващата партия са били откарани в болница в Баку с хеликоптер. Състоянието им е добро. Говорителят на ПСР Йомер Челик обяви, че няма опасност за живота на двамата, но ако е нужно, те ще бъдат откарани в Турция с медицински самолет.

Йълдъръм, последният министър-председател на Турция – пост, който бе премахнат с въвеждането на президентска система на управление, заяви след катастрофата, че двамата с Айръм са добре. "Слава Богу, състоянието ни е добро. Намираме се в болница под наблюдение превантивно", каза той.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени