Тук може да има някаква игра и да се постигне временно решение (за председател на Народното събрание – бел. ред), но перспективата за работа на този парламент не е добра. И до голяма степен причината е самия избирател – той така дисперсира гласовете, че не може да се стигне до едно нормално решение.“ Така Владимир Дончев, бивш депутат от НДСВ в 39-ото и 40-ото НС, коментира пред EuronewsBulgaria първия ден от работата на парламента.
"В момента тези битки, които се разгарят в парламента, ми приличат на средновековните битки на Балканите. Куманската конница в лицето на няколко говорители, от ГЕРБ да кажем, отива и дразни, отсреща „Продължаваме промяната“ скача и отговаря, но се получава този ефект на ескалация на напрежението. И това, което почва от първия ден, няма по никакъв начин да помогне за работата на парламента", коментира още Дончев.

„От гледна точка на обикновения избирател, аз също се ядосах в първия момент, когато хвърлих поглед на телевизора, но идвайки насам, размислих малко. На базата на моя парламентарен опит мога да Ви кажа, че известна част от това, което виждат зрителите, е спектакъл“, сподели Дончев.

„Естествено, че е за ядосване, но до голяма степен това е и търсен ефект. И мисля, че тези, които се опитват да „ловят риба в мътна вода“ все повече наливат вода в бензина, в огъня, за да засилят този ефект. И вероятно моята представа за това, което се случва, е че вероятно ще се стигне в крайна сметка до някакво решение. Но то би могло да се постигне само на базата на някаква задкулисна договорка – когато някоя от по-малките партии излезе възмутена от парламента и предизвика падане на кворума. И по този начин – избор на съответния председател на парламента. Предполагам, че това ще се случи в следващия ден“, смята бившият депутат.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени