Бившият китайски лидер Ху Цзинтао се е почувствал вчера зле и затова е бил изведен така неочаквано от церемонията по закриването на конгреса на Китайската комунистическа партия (ККП). Това става ясно от съобщение на агенция Синхуа, цитирана от БТА.

"Когато му прилоша по време на заседанието, неговият екип го придружи в съседна зала, за да си почине. Сега се чувства много по-добре", добави китайската държавна агенция.

По-рано ДПА и Франс прес съобщиха, че бившият президент е бил отстранен от подиума на церемонията по закриването на 20-ия конгрес на управляваща комунистическа партия днес. 79-годишният бивш генерален секретар на ККП беше изпроводен от двама разпоредители малко след като представители на чуждестранни медии бяха допуснати да влязат в заседателната зала на парламента в последния ден от продължилото една седмица събитие.

Необичайната случка стана малко преди делегатите на конгреса да гласуват поправки в партийния устав, отразяващи по-силно идеологията на Си Цзинпин и затвърждаващи лидерската му роля.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени