Ford представи новото поколение на Mustang през изминалия месец и още на същия ден пусна и наточена версия на легендарния мъсълкар за по-нетърпеливите. Сега от компанията може би разочароваха част от феновете на колата, като заявиха, че модифицирането ѝ ще е по-трудно от това на предното поколение. Това се дължи на софтуер, който ще дава достъп само на акредитирани лица до компютрите на колата.

От Ford казват, че предприемат тези действия, за да защитят собствениците на автомобилите от хакерски атаки и да защитят данните им от хакери, които лесно могат да прескочат стандартните защити на автомобилите и да източат лична информация за тях. В новия Mustang, всичката информация е криптирана и може да бъде видяна само с помощта на лицензиран софтуер.

Разбира се, това не означава, че няма да видим модифицирани версии на 5.0-литровия бензинов осмак, както и ревизирания 2.3-литров мотор, но те ще бъдат само от Ford и партньори на компанията или поне в началото. В интернет пространството вече се появиха съмнения, че тази система ще остане за дълго и няма да бъде разгадана от някой с помощта на компютър и малко повече умения на него.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени