В съда в Ню Йорк приключиха свидетелските показания на Кевин Спейси, предадоха агенциите. Актьорът, носител на две награди "Оскар", запази спокойствие по време на кръстосания разпит в гражданския процес за сексуално посегателство, който води срещу него Антъни Рап. Той многократно отрече обвиненията, които 50-годишният актьор му отправя. Рап обвинява прочутия си колега в сексуално посегателство през 1986 г., когато е бил на 14 години. Той иска обезщетение от 40 милиона долара от 63-годишния Кевин Спейси, припомня segabg.com.

Искът е свързан с предполагаемо рандеву между двамата през 1986 г.. Тогава тийнейджърът получава ласкави отзиви за ролята си в театралната пиеса "Скъпоценни синове", а 26-годишният Спейси прави пробив на Бродуей с изпълнението си в "Дългият път на деня към нощта". Рап твърди, че по-възрастният актьор го е поканил на парти в апартамента си в Манхатън, където се опитал да го съблазни в спалнята, след като другите гости си тръгнали.

По-рано тази седмица Кевин Спейси призна пред съда, че се е срамувал да се разкрие като гей заради баща си Томас Фаулър, който е бил "расист, антисемист и хомофоб". "Баща беше неонацист и вярваше в превъзходството на белите", каза той и добави: "Израснах в много сложна семейна среда." Семейство се местело постоянно, защото бащата често бил безработен. Когато казал на Фаулър, че иска да бъде актьор, таткото отсякъл "не бъди п*дал" (fagot – пейоративно наименование за хомосексуален). Кевин Спейси каза топли думи за майка си Катлийн, която го научила да обича киното.

Преди репутацията му да пострада необратимо от обвиненията на Антъни Рап през 2017 г., Спейси бе един от най-почитаните американски актьори – с два "Оскара" за ролите си в "Обичайните заподозрени" и "Американски прелести", и главна роля в успешния сериал на Нетфликс "Къща от карти".

Срещу Спейси се водят и още пет дела за сексуален тормоз, внесени от анонимни обвинители.

Според филмовата база данни IMDB до края на т.г. предстои да излязат на екран първите два филма, които Спейси е снимал от пет години насам: "Имало едно време в Хърватия", където играе първия хърватски президент Франьо Туджман, и италианският "Човекът, който нарисува бог" с режисьор Франко Неро. За Холивуд той остава персона нон грата.

По-рано тази година бе съобщено, че ще играе в историческата копродукция "1242: Врата към запада" за завоеванията на Чингис Хан, но след внесени нови обвинения във Великобритания (касаещи периода 2004-2015, когато е артистичен директор на театъра "Олд Вик" в Лондон) той загуби ролята.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени