Американският президент Джо Байдън и новият британски премиер Риши Сунак в телефонен разговор потвърдиха отново "специалните отношения" на двете си страни и се съгласиха за важността на подкрепата за Украйна, съобщи в изявление Белият дом, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Байдън и Сунак се договориха и за важността на работата за справяне с предизвикателствата, които поставя Китай, и за осигуряване на устойчиви и достъпни енергийни ресурси, се казва в изявлението.

Двамата политици обсъдиха и ангажимента си към инициативата Белфаст/Споразумението от Разпети петък и гарантиране на сигурността на хората от Северна Ирландия, се казва в изявлението.

След разговора между Сунак и Байдън стана известно, че се очаква между двамата да има лична среща на предстоящата среща на върха на Г-20 в Индонезия, съобщи говорител на "Даунинг стрийт"№10. Лидерите са обсъдили степента на сътрудничество между Обединеното кралство и САЩ, както в двустранен план, така и в региони като Индо-Тихоокеанския регион, където пактът AУКУС е част от усилията за противодействие на зловредните действия на Китай във вторник, се казва в изявлението на говорителя.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени