Президентът Румен Радев започна консултациите с парламентарно представените партии преди връчването на първия мандат за съставяне на кабинет. Първи на "Дондуков" 2 бяха поканени представителите на най-голямата парламентарно представена сила ГЕРБ-СДС.

"Ако не получим какъвто и да е знак, че ще се търси възможност за решаване на кризите пред България, с отговорност у всички нас, то ние за пореден път ще демонстрираме не само самочувствие, но имаме и експерти, които можем да предложим за кабинет. Има още време, не ни каза президентът кога ще връчи мандата, той следва текстовете на Конституцията, ще проведе консултации с всички останали, така че предстои", заяви Десислава Атанасова след консултациите, цитирана от БНТ.
Вчера държавният глава предупреди, че няма да бърза с връчването на първия мандат с надеждата, че партиите ще постъпят разумно и ще преодолеят различията, за да се стигне до стабилно мнозинство.
В началото на срещата днес Румен Радев поздрави ГЕРБ-СДС за победата на изборите. "Вярвам, че осъзнавате, че това е голяма отговорност заради тежката политическа и социално-икономическа криза. Към първия мандатоносител се гледа с голяма надежда за съставяне на правителство, което да може да носи отговорността. Съставянето на правителство е важно не само, за да има страната ни редовно управление, но и да се гарантира живота на 48-ото Народно събрание, което има да свърши огромен по обем работа", обърна се президентът.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени