Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев вчера не отговори категорично дали има разрив в отношенията на партията с БСП предвид гласуването на председател в парламента и ще работят ли отново заедно с тях като коалиционни партньори, предаде БНТ.

"Ние сме дълбоко несъгласни с решението, което БСП подкрепи. Смятаме, че българският парламент заслужава истински действащ председател, а не фасада, зад която някой друг да взема решенията. Имам само един въпрос: във вторник имаме извънредно заседание – господин Рашидов като председател на НС ли взе решението за свикването на това извънредно заседание", попита Василев.

Прогнозата на Асен Василев за бъдещето на 48-мия парламент е, че много трудно ще се формира мнозинство в него, извън това, което вече беше формирано за избор на председател. И все пак той има доза оптимизъм.

"Не бих предпоставил неуспеха на парламента, да го кажа така.Мисля, че е задължение на абсолютно всички политически партии, когато дойде техният ред, да се опитат да направят всичко възможно, за да формират мнозинство и да обединят част от колегите в парламента зад идеите, които те вярват, че трябва да бъдат отстоявани", каза той.

На въпрос ако се стигне до връчване на мандат на "Продължаваме промяната" за съставяне на правителство какви ще бъдат техните ходове Асен Василев отговори:

"Видяхме че ГЕРБ успяха да формират мнозинство за избор на председател на третия ден. Нека не предпоставяме, че няма да успеят да формират множество и за кабинет".

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени