Имаме принципна позиция и смятаме, че г-н Рашидов освен покривайки обективния критерий за най-възрастния народен представител, е и една знакова фигура. Той е един от символите на едни 12 години – бил е дълго време народен представител и министър в министерства на ГЕРБ. Затова позицията ни да не го подкрепим е принципна и в унисон с нашата предизборна платформа. Това каза пред Euronews Bulgaria доц. Антон Тонев от ПП.

Промяната на нашата позиция, дори облечена в една одежда за отвързване, отваряне на НС, би показала как сме готови и на други сделки.

Ние не настоявахме, а предложихме, за да видим каква подкрепа ще събере Никола Минчев. Първата ни стъпка беше да покажем позиция. В момента, в който разбрахме, че кандидатурата му няма да събере подкрепа, а би могла да пречи, веднага я оттеглихме. Смятам, че това беше правилният ред на събитията.

След като нямаме подкрепа от останалите представители в НС, ние трябва да бъдем един коректив.

В никакъв случай не мога да кажа, че сме в изолация, говорим си с всички народни представители. Готови сме да покажем на българското общество какво наистина означава конструктивна опозиция, която поправя, но не пречи.

Трябва да наблюдаваме внимателно процеса между ГЕРБ, ДПС, „Български възход“ и БСП. Личното ми впечатление е за предварително създадена уговорка, която би могла да бъде направена преди началото на НС, което не би било красиво. Нямам доказателства за това, но отправна точка към такъв тип мислене е този дисонанс, който настъпи изведнъж, когато сякаш излязохме извън плана.

С БСП нямаме обтегнати отношения извън рамките на политическите изказвания.

Най-вероятно няма да има коалиция, която да застане зад правителство с първия мандат. Ако някой подкрепи директно мандата на ГЕРБ това ще свали много рязко маските и ще покаже една задкулисна договореност. Дори да има такава, тя би могла да бъде предложена в условията на неизбежност с третия мандат.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени