Украйна ще освободи своя полуостров Крим, окупиран от Русия от 2014 г., до края на август, но при едно условие. Тази прогноза направи американският генерал в оставка Бен Ходжис, който коментира хода на войната в Украйна. Той публикува съответния пост в социалната мрежа Туитър.

Условието е западните партньори [на Украйна] да продължат да ѝ оказват помощ и запазят санкциите срещу страната-агресор. В същото време той подчерта, че освобождаването на Крим може да стане дори по-рано, ако украинската армия бъде снабдена с далекобойни високоточни оръжия.

Украйна ще освободи всички територии, окупирани от Русия, а окупираният Крим ще бъде върнат също – с военна сила и дипломация. Такова изявление направи ден по-рано началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов, коментирайки опасенията на западни политици и експерти, че Крим е „червена линия“ за руснаците.

В същото време NBC News смята, че Украйна има военния потенциал да си върне Крим, но това може да тласне президента на РФ Владимир Путин да използва ядрено оръжие, предаде агенция УНИАН.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени