Налага ли се смяна на лидера или БСП след изборния резултат. Темата дискутираха в предаването „Челюсти” по NOVA социалистът Александър Симов и социологът Андрей Райчев.

Според Александър Симов разговор в БСП е по-голям от Корнелия Нинова. По думите му настоящият лидер на столетницата е направила реформа с идването си, която той самият подкрепя и до днес. „Първо въведе мандатността в партията, което предизвика огромно бружение, разбира се продължава да има недоволство. За мен това е полезно в БСП като обновление. Най-важната реформа за мен е ключова – прекият избор на председател”, подчерта социалистът. Симов е категоричен, че въпросът за оставката на Корнелия Нинова в момента не е най-важният. Според социолога Андрей Райчев твърденията на Симов звучат двояко – тя е направила добри реформи в партията, но те са довели до лош резултат.

Двамата коментираха и патовата ситуация, в която изпадна 48-ия парламент. Според Александър Симов ГЕРБ е „бунището с радиоактивни отпадъци на българската политика” и той не може да си представи другите партии, изключвайки ДПС, да подкрепи кандидата на ГЕРБ. Според Андрей Райчев избирателите са казали две неща и те взаимно си противоречат. „Първо изречение: Никога с тези другите. Втората команда е „Обезателно направете нещо заедно”, твърди социологът.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени