Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов потвърди думите на лидера на партията Бойко Борисов, че приемат предложението на "Демократична България" за ротационно председателство на парламента с "Продължаваме промяната".

"Търсихме принципни позиции, не изпаднахме в нападки. ГЕРБ е първа политическа сила и се полагаше другите сили да подкрепят кандидатурата на най-големия. Това не се случи, за съжаление, и стигнахме до задънена улица. Имаше заинатяване. Може би втората политическа сила и други сили не могат да приемат факта, че са загубили изборите. Виждам доза конструктивизъм в "Демократична България. Всички сме виновни, но има и по-виновни", коментира Иванов в "Денят ON AIR".
Той посочи, че най-лошият вариант за българските граждани е парламентът да не работи. Затова от ГЕРБ ще направят лека крачка назад.
"Донякъде адмирирам позицията на партиите, които са загубили изборите и не излъчиха кандидат за председател на Народното събрание. Но колегите от "Продължаваме промяната" повлякоха крак и не се спази традицията с победителя от изборите. Българските граждани имат проблеми за решаване, голяма част са завещани от тяхното управление. Надявах се те да направят първата крачка назад", каза още Александър Иванов пред Bulgaria ON AIR.
Според него проблемите на гражданите и бизнеса от последната година и половина не може да бъдат преписвани на ГЕРБ. Той призна за вина в предишни моменти на управлението на ГЕРБ.
"За нас "Продължаваме промяната" имат много голяма вина за кризите в момента. Може да ги попитате защо няколко пъти променяха Плана за възстановяване и България загуби 1,2 млрд. евро", отбеляза Иванов в студиото на Ганиела Ангелова.
"Ако влезем в бюджетна процедура и част от колегите започнат да правят предизборни предложения, държавата догодина ще има проблеми да обслужва поетите ангажименти. Това ще се пречупи през призмата на инфлация, на данъци и задлъжняване на бъдещите поколения. Ние сме в дългова спирала, милиарди евро ще плащаме следващата година", предупреди депутатът от ГЕРБ

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени