Скоро ви гледахме в известния сериал "Братя", може ли да кажем, че това е завръщането ви?

Завръщане е силно казано. Снимам от време на време, просто, за да си правя кефа и се радвам, когато това се случва със смислени колеги, от които истински можеш да вземеш и с удоволствие можеш да дадеш. Не ме питай какво. Душа.

От няколко години имате собствен бизнес, как дойде идеята?

Да кажем, че от много години, вече над 13, съм в бранша. Няма длъжност от едно ресторантско звено, която да не съм заемал.
В момента с мои приятели (Светлин и Мартин) се занимаваме с ресторант в Студенски град и платформа за доставка на храна за вкъщи. Най-хубавото е, че се разбираме изключително добре и винаги се допълваме в мисленето и действията си! Голямо удоволствие е да работя с такива другари около мен. С тях мога да си кажа всичко и съм благодарен, че ги има! Въпреки ежедневните трудности, мисля че държим и двата обекта на прекрасно ниво и се надявам да сме винаги със смисъл в сърцата. В доставката за вкъщи започнахме 5 човека преди 3 години. Сега сме 24 души персонал. На двата обекта са над 55 човека. Факт е, че когато ти се работи и си целенасочен,нещата се случват. Много труд и много нерви!

Какво е общото между актьорската професия и кулинарията?

Общото е любов. Храната е любов. За всичко, което правиш, трябва да ти пари под краката и да гориш в желанието да си свършиш работата! Смятам, че това важи за любовта, за приятелството, за работата, под каквато и форма да е тя. Ако на човек не му пари, той просто съществува. Вмятам, че е важно да имаш креативни другари, които да те разпалват и когато ти кажеш " А" , те да продължат азбуката докрай. Аз имам такива хора и се гордея с това. Колкото и да е тъжно, сам човек е заникъде. Факт.

Може ли да кажем, че приготвянето на вкусна храна е изкуство?

Всеки път, когато готвя, си представям, че храната ще е за семейството ми, за приятелите ми. Мисля си как биха казали: " Браво, много е вкусно, много е красиво", и така се опитвам да готвя за всички, да вложа любов и отношение. Според мен е същото и в изкуството. Няма ли отношение, което да породи взаимоотношение, нещата не се случват. А ако няма любов към професията, това вече е изгубена кауза и просто започваш да си мислиш, че си артист. Това не е важно да го мислиш ти. Важно е колегите да го мислят. Не съм привърженик на самомнението. Зодия Везни е много мнителна и съмнителна зодия. Слава Богу.
Как минава един ваш ден между ресторанта и ангажиментите като актьор?

Един мой ден започва в 7 сутринта, в най -добрия случай, със синът ми Константин. Водя го на градина, след това отивам в базата ни и започвам да се занимавам с проблематиката на работния ден . Всеки ден има много казуси за решаване и покрай тях естествено и много забавни мигове. Доста често влизам да готвя, помагам за пакетиране и издаване на храната. Обслужвам клиенти. Возя доставки- Доста динамичен е денят ми, който доста често свършва много късно вечер – след 00:00ч. За актьорството ми остава все по-малко време, но не спира да гори в мен жаждата и желанието за това. Когато има ангажимент, намирам време .

Ако трябва да определите себе си, какъв човек сте в кухнята и на сцената?

Не мога да определя себе си, защото това ще е самомнение, което нямам и не желая да имам. Близките хора до мен ми казват, че съм добър човек и грижовен баща. За мен това е голям комплимент, който е важен, защото е от важни хора. В кухнята съм луд и държа на хигиената. В живота съм луд и държа на хората,които обичам. Не знам това какъв ме прави. Мразя предатели!

Доколко двете ви професии се допълват и къде е по-голямо предизвикателството за вас?

Допълват се с отношение и търпение. И за двете професии трябва да знаеш, че хубавите неща стават бавно и искат любов. Много си приличат. Мога да кажа, че са като малко дете, с което винаги трябва да си нащрек. За миг да го оставиш и може да стане голяма беля.

Скоро ще ви гледаме и в нов телевизионен проект, разкажете за него?

Чакам нещо много интересно! Да видим…

Интервю на Сребрина ГАДЖЕВА

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени